Jägarlicens

Har du börjat fundera på att ta jägarexamen? Men samtidigt kanske du undrar vad det egentligen är och vad som krävs för att få jägarlicensen. Här nedan får du all information som du behöver.

Vad är en jägarlicens

En jägarlicens är det som krävs för att du ska få jaga lagligt. För att få detta ska du ta jägarexamen. Det innebär att du ska gå en praktisk och en teoretisk kurs med prov i slutet av båda delarna. I den praktiska delen lär du dig att skjuta på ett bra och säkert sätt av erfarna instruktörer. Provet i detta är också att visa att du kan skjuta så som det behövs. Den teoretiska delen är i princip lektioner om vildmarken och natur så att du får en bättre förståelse över vad jakt är och hur det kan påverka naturen. Detta avslutas med ett skriftligt prov om allt du har lärt dig. Efter att du har fått godkänt i båda delarna kan du ansöka om jaktvapenlicens, efter det får du officiellt jaga. Läs vad som krävs för jägarlicens här om du vill veta mer.

Gör det till en resa

På herrgården Knistad erbjuds kurser för jägarexamen ofta. I dessa kurser ingår bland annat en vistelse på herrgården och mat. Detta kan ses mer som en intensivkurs då den bara tar några dagar men genom att vara på herrgården under hela den här tiden kan du lägga fullt fokus på att ta jägarexamen istället för att behöva tänka på allt annat som livet kan kasta till dig. Genom att göra det till en resa kan du passa på att ta det lugnt också emellanåt och njuta av den fina miljön som du befinner dig i. Här får du även de bästa instruktörerna som ger dig förutsättningarna att bli en duktig jägare. Tveka inte på att ta din jägarlicens, en helt ny värld kommer öppna sig.