Flyttfirma Helsingborg – att tänka på vid flytt

Att flytta är stressigt. Det är därför vi har skapat en enkel checklista för att hjälpa dig hålla dig på rätt spår. Att planera varje detalj av din flytt veckor före schemat är avgörande. Många uppgifter måste göras, så det kan kännas lite överväldigande. Om det verkar gå överstyr kan du använda den här checklistan som referens för att komma tillbaka på rätt spår. Ju tidigare du börjar desto mindre stressig blir flyttprocessen.

Innan flyttdagen

Du kan påbörja förberedelserna redan 6-8veckor innan ditt flyttdatum genom att börja leta efter

Flyttfirma Helsingborg.1. Skapa en digital mapp för flyttdagen

Du vill lagra alla filer som har med din flytt att göra i en mapp för att hålla dem organiserade och tillgängliga. Fyll den här mappen med foton av offerter, kvitton och andra dokument allt eftersom.

2. Få en uppskattning från en flyttfirma

Hitta flyttfirmor och få en uppskattning från var och en. Se vilka av dem som erbjuder tjänster som ligger inom din budget. Det är också bra att kontrollera om de är licensierade och försäkrade.

3. Sätt en budget för flyttkostnader

Lista ner alla dina inkommande utgifter och sätt undan lite pengar så snart som möjligt. Att ha pengar till hands kommer att innebära en sak mindre att oroa sig för när det äntligen är dags att flytta. Om du flyttar för att arbeta, fråga om ditt företag kommer att täcka delar av eller alla utgifterna.

4. Granska handlingar från flyttfirman

Flyttfirman skickar dokument för granskning, som inkluderar villkor för sina tjänster. Hitta tid att granska dessa dokument innan du undertecknar och skickar tillbaka dem..

5. Bedöm din nya plats

Efter att ha säkrat en flyttfirma kan du göra det ytterligare steget att gå till din nya plats och ta reda på logistiken för flytten. Vilka gator ska flyttarna ta? Var kan de parkera när de kommer dit? Är det tät trafik i området som kan påverka flytten? Finns det någon servicehiss de kan ta om du ska flytta till en lägenhet eller bostadsrätt som är flera våningar högt? Finns det flyttkrav på din nya plats?

6. Begär ledigt från jobbet

Lämna in en begäran om ledighet för flyttdagen om du gör det på en vardag. Vid behov, ansök om ledighet en dag före eller efter. Ju tidigare du lämnar in, desto mer sannolikt kommer du att få din begäran beviljad.

7. Bli av med saker du inte kommer att ta med dig

När du städar innan du flyttar blir det lättare att uppskatta hur mycket grejer du måste packa och vart de ska ta vägen när de kommer till sitt nya hem.

6 veckor före den stora dagen måste du slutföra några detaljer. Detta är också ett utmärkt tillfälle att låta vänner och familj veta dina planer. Om du inte träffar dem på ett tag, skulle du vilja schemalägga en träff för att tillbringa lite tid tillsammans. Om du ber vänner och familj att hjälpa dig med flytten bör du göra det i förväg så att de kan lägga till dagen i sina kalendrar.