Hur fungerar en grävmaskin?

En typ av anläggningsmaskin som är vanlig, det är grävmaskin. Till en grävmaskin kan man koppla på olika skopor och redskap, det med hjälp av ett S30 fäste, eller andra fästen. Grävmaskiner används för att gräva med samt att den även kan användas för att riva med.

En grävmaskin består av en undervagn, en överdel samt en aggregatdel. Själva överdelen har en motor- och hyttdel. Denna kan rotera fritt i förhållande till undervagnen. När det gäller grävarbetet, så utförs detta med ett grävaggregat. Den har då av två fasta länkar, bom samt sticka eller skaft. Denna manövreras med hydraulik.

Olika redskap för grävmaskin

Det finns som sagt många olika redskap som med ett S30 fäste eller andra fästen går att koppla på grävmaskinen. Det finns olika skopor samt att det även finns grip, tjälkrok, asfaltsskärare, pallgafflar med mera. Dessa ansluts då på redskapsfästet som oftast är hydrauliskt reglerat. Sedan finns det vissa grävmaskiner som har ett schaktblad infäst i underredet.

Användningsområden för grävmaskiner

En grävmaskin är i första hand konstruerar för att utföra olika typer av schaktarbeten samt för arbeten som handlar om att flytta jord. Sedan kan grävmaskiner även vara lämpligt för andra arbeten. Det tack vare att det går att montera ett valfritt redskap på maskinens redskapsfäste.

Moderna grävmaskiner har oftast utrustats med extra hydraulik. Det monterat på maskinens sticka. Det finns även ett vanligt redskap som drivs av en enkelriktad hydraulik, som till exempelvis hydraulhammaren. Den används vid rivningsarbeten för att slå isär betong.

Hitta bra reservdelar för din grävmaskin

Om du har behov av ett S30 fäste eller andra reservdelar för din grävmaskin, så kan du hitta det hos Scanbolt A/S. Hos dem finns det idag reservdelar till hundratals maskinmärken och modeller. Det är supersmidigt att beställa via deras hemsida på nätet. De har även ett lager med extra utrustning som till exempel grävskopor, hydraulhammare samt mycket mer.