Vad är digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är en allmän term för alla steg som ett företag vidtar för att få kontakt med kunder genom elektronisk teknik. Digital marknadsföring marknadsför och säljer produkter eller tjänster till potentiella kunder via online plattformar som e-post, sociala medier, mobil marknadsföring, webbseminarier och annat videobaserat innehåll.

Den digitala marknadsföringsprocessen involverar liknande taktik som traditionell marknadsföring har. Organisationer kan kombinera både traditionella och digitala marknadsföringstekniker som en strategi. Du kan om du vill ta hjälp av en digital marknadsföringsbyrå Malmö om du inte vill göra det på egen hand.

Olika typer av digital marknadsföring

Digital marknadsföring kan förekomma i många former som till exempel dessa:

E-postmarknadsföring. Organisationer når ut till kunder och potentiella kunder via e-post med målet att främja nuvarande affärspraxis som försäljning eller evenemang.

Marknadsföring i sociala medier. Organisationer använder marknadsföring via sociala medier via plattformar inklusive Facebook, Twitter och Pinterest för att ansluta och kommunicera med kunder och potentiella kunder, meddela dem om uppdateringar eller erbjudanden, samt kommunicera och bygga upp socialt förtroende.

Betala per klick (PPC) reklam. PPC-annonsering gör det möjligt för organisationer att annonsera på olika webbplatser med betalda annonser. Ett exempel på en sådan annons är en bannerannons.

Innehållsmarknadsföring. Denna digitala marknadsföringsstrategi kallas även för content marketing och försöker nå kunder genom innehåll. Innehåll hänvisar till något som en organisation producerar och publicerar på en webbplats med avsikt att marknadsföra det genom andra marknadsföringstyper, såsom sociala medier eller e-post.

Anlita en bra digital marknadsföringsbyrå i Malmö

Om du vill ha bra hjälp med din digitala marknadsföring, så kan det vara en god idé att anlita en digital marknadsföringsbyrå i Malmö. En sådan är Buzzlemedia. Detta företag har en hel del bra tjänster som du kan ha stor nytta av. Bland annat erbjuder de SEO, Google Ads, content marketing och mycket mer. Deras marknadsföringstjänster är SEO-fokuserade samt att de även är kunddrivna och beprövade.