Så väljer du rätt paketvåg

En paketvåg, det är som det låter, en våg där du kan väga paket av olika slag. Kanske du skickar en hel del paket? Idag är det ju både företag och privatpersoner som gör just det. För att veta portot på paketet, så måste man ju veta vad det väger. Det är då smart att ha en bra paketvåg. För idag är det ju nämligen så att paketets vikt, det styr vad portot kostar.

Hitta en paketvåg som passar dig

Om det är så att du är på jakt efter en bra paketvåg, så finns det en del saker att fundera på. Det finns ju idag många modeller av denna typ av våg. Om du vill kan du kika in på hemsidan som Vågexperten har då de är Skandinaviens största online-leverantör av vågar och mätutrustning.

För att du ska kunna hitta en paketvåg som passar dig, så är det bra att veta hur tunga paket det är du kommer att vilja väga. En del vågar klarar bara av 1-2 kilo medan andra klarar av bra mycket mer än så. Så vet du med dig att det ofta kommer vara lite tyngre paket, välj en våg som klarar av det.

En paketvåg kan även komma i en mängd storlekar, så fundera på var den ska stå och vad den ska vara till. Det finns allt från mindre bordsvågar som ofta passar bra för brev eller mindre paket, så väl som att det finns industrivågar, som då kan väga upp till 200 kilo.

Oftast så har vågen en display. Fundera på om det räcker med en, eller om du vill att den ska ha en extra, som går att ta loss. Det kan underlätta att kunna läsa av vågen på avstånd.

En annan sak att fundera på, det är om paketvågen ska ha olika funktioner. Det finns vågar där du välja om det ska vägas i kilo eller i pound. Det finns även de modeller där det går att nollställa under tiden du väger.