Hitta bästa stiftpistolen

Kanske du är en hemma fixare eller så är du ett proffs med ett eget företag inom bygg. Det kan oavsett vara bra att ha en stiftpistol. Den förenklar arbetet på ett bra sätt. Bland annat kan den användas för att stifta samman två träplankor med varandra. Hur kan man då hitta den bästa stiftpistolen? Visst kan du läsa en massa bäst i test, men det är även bra att själv fundera på vad du vill ha ut av den, för att hitta en som passar dig och dina behov.

Bra tips på hur du ska tänka

Kanske du sitter vid datorn och ska köpa en stiftpistol. Det du ska göra före du klickar hem första bästa, det är att ta en del faktorer i beaktning. Samt att du även väljer den efter dina egna personliga preferenser. Nedan kan du läsa mer om olika saker och faktorer att fundera på.

Stifttjocklek

När du ska köpa en stiftpistol är det bra att kolla av längden och diametern på stiften samt även dess tjocklek. Det är vanligt med ett stift med på 23/10. Då är det bra att ha en stiftpistol som stöder denna tjocklek.

Lägsta tryckvärde

Stiftpistoler är pneumatiska elverktyg och de behöver tryckluft för att fungera korrekt. Denna luft tillförs via en kompressor. Det är ett måste med en viss trycknivå för att använda din stiftpistol. En del kräver ett lufttryck på minst 70 PSI och andra kan behöva ha ett tryck på 90 PSI.

Design

Det är rätt smart att även se vad stiftpistolen har för design. Det är viktigt för alla typer av elverktyg att de är bekväma och ergonomiska att använda. Det kan vara en fördel att använda en som har ett grepphandtag med gummibeläggning,

Hållbarhet och pålitlighet

Att den stiftpistol du köper är hållbar och pålitligt är ett måste. Du kan bland annat kolla av dess garantier. Det är vanligt att de kommer med en tre års garanti.

Antal stift

Antalet stift som en pistol kan hålla bör också vara något du kollar upp före köp. Det är ju skönt att slippa behöva ladda om den allt för ofta.

Säkerhet

Din stiftpistol måste även vara säker att använda. I den finns det mycket fina metallstift, som om du har otur kan orsaka skador. Oftast har stiftpistoler någon form av säkerhetsfunktion för att förhindra felaktiga tändningar och skador.

Fördelar med att använda en stiftpistol

Stiftpistolen är ett av de vanligaste verktygen för efterbehandling. Den kan användas för lite mer invecklade jobb. Den har många fördelar, bland annat att den är utformad för att kunna avfyra ultratunna stift. Detta är bra om du ska fästa material som är mer känsligt.

En annan fördel med denna är att den är enkel att hantera, går att bära med dig, samt att den ofta inte har så hög vikt.

Du kan med en stiftpistol få en renare och mjukare finish. Det beroende på vad för djupsinställning du använder. Den kan driva igenom trä, men även andra material med. Hålet blir litet och det behövs inget för att dölja det med som kitt.