Funderar du på att köpa ett stekbord?

Ett riktigt bra köksredskap hemma, det är ett stekbord. Med ett stekbord så kan du laga mat som på restaurang, fast i ditt eget kök. Det går även att laga flera olika sorters råvaror samtidigt, Du slipper dock ha flera olika stekpannor.

Om du har en stor familj, eller ofta har matgäster hemma, så är det bekvämt att ha ett bra stekbord. Du kan enkelt laga till en större mängd mat.

Vad är ett stekbord?

Man kan säga att stekbordet är som en stor platta, med eller utan kanter. Den läggs på spishällen. Sedan är det bara att steka kött, grönsaker och annat på denna platta. Det istället för i en stekpanna. På ett stekbord så blir det en mer jämn värme.

De allra flesta stekbord brukar fungera att använda på vanlig spis och på induktion så väl som på grillen. De kommer i en mängd olika storlekar.

Stekbord i olika material

Stekbord finns i en mängd varianter så väl som att de även kan vara i olika material. Det finns idag stekbord i kolstål, gjutjärn, rostfritt stål och aluminium.

Detta kan du laga på ditt stekbord

Du kan i stort sett laga samma sak på stekbordet som i en stekpanna. Det går att göra kött, korv, biffar, fisk, köttbullar, grönsaker, kyckling med mera. Dock är det inte så lämpligt att tillaga såser eller grytor på ett stekbord, då de inte är så djupa som en stekpanna.

Viktigt när du väljer stekbord

När du ska köpa ett stekbord så finns det en del saker att ta i beaktning. Fundera på storleken, så att du inte köper en som är alldeles för liten eller en som är för stor. Den ska ju även på passa in på spishällen eller grillen.

Fundera även på vad du föredrar att ha för material på ditt stekbord samt om det är så att den ska ha kanter eller vara utan. Handtag på det kan vara bra att ha, så att du enkelt kan flytta på den, även då den är varm.