Tryckimpregnerad trall för uteplatser och däck

När det kommer till att bygga en uteplats eller terrass föredrar konsumenterna tryckimpregnerade trall. Tryckimpregnering är en behandling som förbättrar träets hållbarhet och skyddar det från röta och insekter. Som ett resultat är tryckimpregnerad trall ett hållbart och långvarigt alternativ som tål väder och vind.

Tryckbehandlat trall är fördelaktigt och eftersom det är resistent och gör det mer hållbart och lämpligt för utomhusbruk.

Ditt val av tryckimpregnerad trall

Är det viktigt att välja rätt träslag? Ja typiskt är att gran eller furu används som råvara, men tänk på att gran är en mjukare träslag som är mer mottaglig för repor och märken. Vill du ha en hårdare och mer hållbart träslag kan tryckimpregnerad furu vara ett bättre alternativ.

Behandlingsklassen är också en viktig faktor. NTR och KDAT är de två olika behandlingsklasserna som finns. NTR står för “Non-Treated Replacement”, och det är det billigaste behandlingsalternativet. KDAT, som står för “Kiln-Dried After Treatment”, är den högre behandlingsgraden, så att välja en högkvalitativ sort kommer att säkerställa dess livslängd.

När det gäller underhåll av tryckimpregnerat trall

Det är viktigt att komma ihåg att det fortfarande är trä och kommer att behöva lite underhåll. För att förhindra att smuts och alger samlas på trallens yta, rengör den regelbundet med en mjuk borste och vatten. Högtryckstvätt däremot kan skada trallen.

En annan sak att tänka på är att tryckimpregnerat trä kan innehålla kemikalier som, om de inte hanteras på rätt sätt, kan skada miljön. Som ett resultat är det viktigt att aldrig bränna eller kassera tryckbehandlat trä. Istället ska du ta den till en återvinnings- eller miljöstation.

Slutligen kan man säga att tryckimpregnerad trall ett mycket utmärkt val för den som letar efter en långvarig och väderbeständig uteplats eller uteplats. Så om du söker efter bra trall, så hittar rätt produkt till rätt pris här.

Jägarlicens

Har du börjat fundera på att ta jägarexamen? Men samtidigt kanske du undrar vad det egentligen är och vad som krävs för att få jägarlicensen. Här nedan får du all information som du behöver.

Vad är en jägarlicens

En jägarlicens är det som krävs för att du ska få jaga lagligt. För att få detta ska du ta jägarexamen. Det innebär att du ska gå en praktisk och en teoretisk kurs med prov i slutet av båda delarna. I den praktiska delen lär du dig att skjuta på ett bra och säkert sätt av erfarna instruktörer. Provet i detta är också att visa att du kan skjuta så som det behövs. Den teoretiska delen är i princip lektioner om vildmarken och natur så att du får en bättre förståelse över vad jakt är och hur det kan påverka naturen. Detta avslutas med ett skriftligt prov om allt du har lärt dig. Efter att du har fått godkänt i båda delarna kan du ansöka om jaktvapenlicens, efter det får du officiellt jaga. Läs vad som krävs för jägarlicens här om du vill veta mer.

Gör det till en resa

På herrgården Knistad erbjuds kurser för jägarexamen ofta. I dessa kurser ingår bland annat en vistelse på herrgården och mat. Detta kan ses mer som en intensivkurs då den bara tar några dagar men genom att vara på herrgården under hela den här tiden kan du lägga fullt fokus på att ta jägarexamen istället för att behöva tänka på allt annat som livet kan kasta till dig. Genom att göra det till en resa kan du passa på att ta det lugnt också emellanåt och njuta av den fina miljön som du befinner dig i. Här får du även de bästa instruktörerna som ger dig förutsättningarna att bli en duktig jägare. Tveka inte på att ta din jägarlicens, en helt ny värld kommer öppna sig.