Ben på skrivbord – ett av 3 tips vid köp av skrivbord

Oavsett om det handlar om ett skrivbord till barnen, dig själv eller en gemensam plats för pyssel och annat är det viktigt att du väljer rätt när du köper ett nytt skrivbord. Läs vidare för att ta del av våra smarta tips.

Storleken är viktig

Hur mycket utrymme behövs på skrivbordet? Ska det endast rymmas en laptop eller mycket mer? Kom ihåg att det oftast är bättre att köpa ett lite för stort skrivbord än att köpa ett som är lite för litet. Vanligtvis behövs det mer utrymme än vad du tror.

Material och ben

Materialet till bordsskivan avgör hur länge det håller. Har du småbarn? Då bör du välja ett material som är tåligt nog att klara av kladd, hack och mycket mer.

 • Massivt trä som är lackat
 • Hårdträfaner
 • Melamin

Du som inte har barn eller har möjlighet att låsa om ditt arbetsrum kan välja ett lite ömtåligare material.

 • Glas
 • Granit
 • Marmor

Ben till skrivbord

För att hitta rätt ben till skrivbord – tänk på att de inte bara ska hålla bordsskivan uppe utan även fungera som en dekoration. Det finns många olika sorts ben till skrivbord, du behöver inte hålla dig till de traditionella fyra benen i hörnen.

Till exempel kan det vara smidigt med ett kryssat eller stjärnformat underrede för att få mer plats för benen. Eller varför inte trapets, snedställt eller trekantigt underrede till skrivbordet. Är du en person som gärna lägger upp benen när du sitter vid skrivbordet? Då kan det vara smart att köpa ett underrede som möjliggör det.

Färg och form

De allra flesta satsar på ett fyrkantigt skrivbord. För det första är det bekvämt att sitta vid och för det andra är det lätt att placera i ett rum. Om du har ordentligt med utrymme bör du testa ett skrivbord format som en banan. På så sätt kommer du åt allt på bordet utan problem.

När det kommer till färgen så är det en ren smaksak!

Frozen shoulder behandling – hitta en fasciaklinik

Frozen shoulder (kan även kallas frusen axel eller frusen skuldra) innebär smärta i axeln – men med tiden också att axeln stelnar och att du får en betydligt sämre rörelseförmåga. Detta beror på att den ledkapsel som omger axelleden och ska stabilisera den blir stel på grund av att den drar ihop sig.

Detta tillstånd utvecklas under flera månaders tid. Med tiden kan problemen läka bort av sig självt, men det kan ta lång tid – ibland upp till två, tre år från att besvären först dök upp. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad frozen shoulder innebär och hur du kan göra för att komma till rätta med problemen. Så läs vidare om du är intresserad av att lära dig mer!

Problem som kan uppstå till följd av frozen shoulder

Ofta börjar problemen smygande och med tiden ökar stelheten. Stelheten kan ställa till problem i vardagen – exempelvis kan du få problem med att borsta tänderna eller kamma dig. Dessutom kan du få sömnproblem som ett resultat av värken.

Får du problem kan det vara läge att söka upp en frozen shoulder behandling. Du kan kontakta dina närmaste fasciaklinik eller en vårdcentral. Där kan du få svar på om problemen är orsakade av just frozen shoulder eller om det finns någon annan sjukdom som ger besvären. Du kan även vända dig till en fysioterapeut.

Övningar och behandlingar som kan hjälpa

När du besöker din närmaste fasciaklinik får du berätta mer om dina besvär och hur det känns. Dessutom får du göra vissa övningar för att det ska gå att göra en professionell bedömning av tillståndet. Kunskaperna om fascian (den bindväv som finns i hela kroppen) har ökat avsevärt på senare år. Den nya forskningen och de behandlingar som är baserade på den forskningen ökar chanserna att du ska kunna bli av med problemen.

Smärtlindring

Ibland räcker det med smärtlindring och fysioterapi för att du ska bli av med besvären – om du har frozen shoulder. Andra gånger kan det krävas fler behandlingar av annat slag. Med hjälp av rätt övningar och rätt behandling är det möjligt att lindra smärtan och öka rörligheten. Så om du har problem är det inte läge att vänta, sök hjälp så snart som möjligt för att öka chanserna att så snabbt som möjligt komma tillbaka till en behaglig vardag igen.

Sök hjälp så snart du drabbats av problem

Nu har vi tittat lite närmare på detta med frozen shoulder, vad det innebär, vilka problem som kan uppstå och hur du kan göra för att lindra smärtan och på sikt komma till rätta med problemen. Förhoppningsvis har du fått med dig lite ny kunskap och inspiration när det handlar om att söka hjälp. Det viktigaste är att inte vänta med att söka hjälp – utan att så fort som möjligt få en professionell bedömning av ditt tillstånd. På det sättet ökar chanserna att du snabbt kan bli av med problemen. Så var inte rädd för att ta hjälp! Lycka till!

Skosnören – en del av modet

När man tänker på mode är det oftast kläder som man fokuserar på. Jackor, klänningar, byxor, ja listan är väldigt lång. Accessoarer kompletterar ens utseende och för in en skön och personlig nyansering. Vilka typer av tillbehör ligger i fokus? Oftast pratar man om väskor, mössor (eller hattar), halsdukar och inte minst skor. Skor är utan tvekan ett viktigt tillbehör, vissa menar att de tar lika stor plats som övriga klädseln.

Läder, tyg eller en härlig blandning av de båda? Skor kan se ut på många olika sätt, passar olika outfits och spelar som sagt stor roll i den modemedvetnas värld. För vissa spelar även skosnörena en väsentlig roll. Hip-hoppare, skaters och andra sociala grupper som följer en viss klädstil ställer stor vikt på just skosnören. De framhäver deras musiksmak eller sporten de gillar och fullbordar deras look på ett sätt som få andra tillbehör gör. Se mer här om du är intresserad av färgglada, coola och intressanta lösningar.

Att vara trendig och modemedveten kan betyda lite olika saker. Stilen beror mycket på ens egen smak, preferenser men även på säsongen och vad man känner för att bära en viss dag.

Skosnöret och skon går ihop

Låt oss säga att du tillhör den modegruppen där skosnören visar din karaktär och behörighet. Vad ska du tänka på? Det viktigaste är att anpassa skosnöret till skon.

Låt oss ta ett exempel. Finskor kan inte kombineras med tjockare, färgglada skosnören men de sociala grupperna som älskar skosnören, bär inte ofta finskor heller. Coola skejtarskor passar riktigt bra med klarblåa eller röda snören som kanske går hand i hand med någon annan färgglad detalj i klädseln som en keps eller ryggsäck.

Spiral skosnören är ännu skönare att ha på för att de är lite lekfullare men fortfarande lika coola som de vanliga. Ja, alternativen är många. Tanken är att kombinera skon med skosnöret på rätt sätt.

Med modet i fokus

Modebranschen anses vara en av de mest inflytelserika i världen. Dem riktigt mäktiga namnen i branschen har påbörjat olika typer av influenser som påverkat allas klädstil.

Idag har digitaliseringen fört in en del intressanta möjligheter för modevärlden. Man kan handla online, man kan följa olika varumärken och tillverkare på nätet men även få titta på modevisningar och kollektioner utan att behöva lämna sitt hem. Aldrig har det varit lättare att köpa nya plagg och njuta av ett nytt förändrat utseende. Aldrig har det varit lättare att kontakta en leverantör eller följa ett visst varumärke. Digitaliseringen har hjälpt modet att komma närmare sina konsumenter och fortsätta vara i fokus för alla som älskar det.

Betterfeast – ett av tricken för en enklare vardag

Så mycket att göra, men så lite tid. Många känner antagligen igen sig i detta påstående. I veckan gör man det mest nödvändiga för att vardagen rullar på som den ska. Hela helgen går sedan åt till att återhämta sig efter en hektisk vecka och då är man helt enkelt för slut för att ens orka ta itu med något extra.

Så finns det egentligen något man kan göra för att kunna ta det lite mer lugnt i vardagen?

Matlådor

Visste du att majoriteten av bråk och tjafs i familjer är relaterade till mat? Äta bör man, annars dör man, liksom. Därför är det nödvändigt att ständigt fundera på vad man ska äta till näst. Att planera och laga mat kan vara både tidskrävande och frustrerande, men så behöver fallet inte nödvändigtvis vara.

 • Genom att regelbundet beställa hem matlådor slipper man huvudbry och frustration relaterade till mat.

 • Bland annat Betterfeast erbjuder färdiga matlådor av hög kvalitet med färska och nylagade rätter. De erbjuder flera olika prenumerationer som man själv kan välja mellan enligt smak, tycke och behov.

 • Genom att äta gott och samtidigt undvika ett enormt stressmoment (vilket matlagning kan innebära) kommer vardagen att kännas mycket enklare och skönare.

Städhjälp

En annan syssla som kan skapa en enorm stress är städningen. Att hemmet ser ut som ett bombnedslag gör en ännu mer frustrerad eftersom man inte vet från vilken ände man ska börja för att ta itu med stöket. I dessa fall kan städhjälp vara på sin plats.

 • Genom att anlita städhjälp kommer en stor tyngd att falla från ens axlar. Vare sig man anlitar städhjälp regelbundet eller mer sporadiskt är det något som kan hålla motivationen uppe för att hålla hemmet mer städat i fortsättningen.

 • Att anlita städhjälp kan låta dyrt, men det är det inte nödvändigtvis tack vare olika avdrag man får göra för dessa tjänster.