Därför ska du köpa ölsats

Kanske det är så att du drömmer om att kunna skapa ett alldeles eget öl, som är unikt för dig? Att brygga öl är dock en vetenskap som kräver en hel del förberedelser samt en hel del utrustning. Det går inte att brygga öl på en dag eller två! Men det går att göra processen kortare! En del av att brygga öl handlar om att mäska, laka och koka vörten. Detta steg kan du slippa och det genom att köpa en ölsats. När du ska köpa ölsats, så har du många olika att välja mellan. Populära ölsatser är bland annat Better Brew, Mangrove Jacks, Bulldog Brews, Black Rock, Muntons och Masterpint. Du kan även välja ölsats utifrån ölstil så som lager, IPA, pilsner och annat.

Att brygga öl är en riktigt trevlig hobby att ha! Dels är det en kul sysselsättning, dels är det ju trevligt att kunna både dricka och servera egengjord öl! Eller att ge bort i present.

Lättare att börja med ölbryggning

En ölsats gör det lättare för dig att komma igång med att brygga öl. Det sparar in en del av tiden du annars måste lägga på att mäska, laka och koka vörten. Visst kan även den processen vara skoj att testa på, men i första skedet kan det vara lättare att använda dig av en ölsats. Se bara till att du även köper alla de andra tillbehör du kan behöva ha. Om du vill ha ett smart startkit, så kan du köpa det hos Bryggbolaget. De har även en massa bra ölsatser.

Se gärna till att skapa en yta hemma där du kan brygga ditt öl i lugn och ro. Kanske du har plats i garaget eller i din källare? Det är ju bra att få plats med alla de saker du behöver ha för att göra din alldeles egna öl!

Testa speedcubing

De allra flesta av er har nog koll på vad en Rubiks kub är förr något. Det är något som de flesta försökt sig på att lösa. Den kub som kom först var 3×3, men sedan dess har den kommit i otaliga varianter. Numera finns det tävlingar med dessa kuber, som kallas för speedcubing. Men istället för en vanlig kub, så använder man sig främst av moyu kuber. En moyu kub är magnetisk och det gör att den går att vrida bra mycket snabbare än den vanliga kuben.

Speedcubing är alltså en tävling, där det går ut att lösa kuberna på tid. Det är idag många som tävlar i detta och de är riktigt snabba på att lösa dem! Om även du vill testas på speedcubing, så kan det vara bra att skaffa dig en bra moyu kub.

Vad är speedcubing?

Speedcubing är alltså en tävling där man ska lösa speedcubes på tid. Oftast använder man då sig av en moyu kub, men det finns även andra speedcubes att välja mellan. En tävling går ut på att man ställs mot andra, som löser samtidigt, och det gäller att lösa kuben så snabbt som möjligt. Ju snabbare man löser den, desto större chans att kamma hem tävlingen. Idag finns det proffs på detta som löser kuberna på bara ett par sekunder!

Du kan ju börja med att köpa en egen moyu kub, och tävla mot dina vänner. Det är inte lika stor press som en stor officiell tävling. Dock kan det vara en fördel att först träna på att lösa den på egen hand. Sedan allt eftersom du blir bättre, så kan det vara kul att utmana dig mot dina vänner. En fördel är ju om även de har övat, så köp en kub till dem med, när du ändå köper en till dig!

Vart kan du köpa speedcubes?

Idag finns det många butiker som har specialiserat sig på att sälja moyu kuber, speedcubes och Rubiks kuber. En av dem är MasterCubeStore. Hos dem kan du hitta en mängd olika varianter av en massa olika kuber, samt även andra kul IQ-spel och IQ-pussel.

När du ska köpa dig en moyu kub, eller en speedcube, se då till att börja med en som passar dig och din nivå. Det är ingen större idé att börja med den allra svåraste, det kommer bara göra dig frustrerad att försöka lösa den. Det är bättre att börja med den allra enklaste för att sedan gå vidare till svårare och svårare kuber.

Om du blir så pass bra att du vill tävla inom speedcubing, så är det viktigt att du tränar med rätt sorts kub. Du bör inte köpa en billig variant, som inte alls är att jämföra med tävlingskuberna! Det är bättre då att faktiskt satsa på en äkta speedcube, så att du har rätt sorts kub att öva på! Om du vill hitta en bra kub att köpa, som är värd pengarna, så ska du definitivt kolla in de olika kuberna som finns att hitta hos MasterCubeStore!