Bra hjärngympa med Rubiks kub

Något som är bra att hålla i topp trim, det är din hjärna! När man är ung och går i skolan, så tränas den ju varje dag. Det eftersom att den utsätts för nya utmaningar hela tiden. Det är inte lika självklart sedan när man blir äldre. En viss del hjärngympa får ju den som gillar att spela schack, lösa korsord eller ägnar sig åt att lära sig nytt språk. Men för alla andra då? Jo, en Rubiks kub kan vara en bra lösning! Du som vill ha en kub samt hjälp med lösa Rubiks kub, du kan kika på https://mastercubestore.se/content/8-loesning-.

Att göra hjärngympa, det går ju att utföra på olika sätt. Att lösa Rubiks kuber är dock ett sätt som kan passa de allra flesta.

Olika varianter och svårighetsgrader på kuberna

När man talar om Rubiks kub, så är det ofta den i original de flesta tänker på. Den som har flera färger samt är i 3x3x3. Men det finns faktiskt grymt många olika varianter av kuber idag. Så lös Rubiks kub av en sort och testa sedan en annan. Det finns även de kuber som inte längre har kubform. Det finns de som ser ut som pyramider, frukter eller helt andra former!

Hos vissa butiker som till exempel master cube store finns det många olika spännande och kluriga kuber som du kan välja bland. De har även sidor med lösningar för kuberna, om du vill ha lite hjälp på vägen!

En Rubiks kub passar alla åldrar

En stor fördel med dessa kuber, det är att det passar alla, oavsett ålder. Det finns enklare varianter så att dina barn även de kan få bra stimulans av hjärnan, utöver det de får i skolan. Sedan är det bara att ge dem svårare och svårare kuber. Samma sak gäller ju även dig, att du kan börja med en enklare kub för att sedan göra det svårare.

Det finns många olika svårighetsgrader på de kuber som säljs idag så du kan ge dig möjligheten att kunna ge dig själv en hel del hjärngympa, oavsett vilken nivå du är på. Försök lösa dem så snabbt du kan och fortsätt sedan med en ny kub och ny lösning.

Ha skoj med en Rubiks kub

En kub är inte bara för att du ska träna hjärnan med den, även om den är just ett bra hjälpmedel för det. Den är ju även en kul leksak så att säga, som man kan roa sig med i många timmar. Även om du löser din kub, så kan du ju göra det om och om igen och försöka att göra det snabbare och snabbare.

Du som vill satsa på en kul sak, som även tränar hjärnan, se till att köpa hem en eller ett par kuber. Det är rätt smart att satsa på olika modeller och svårighetsgrader. Sedan är det ju inte fel att även köpa till dina barn. En Rubiks kub passar även bra att ge bort i present till vänner och andra familjemedlemmar.

‍Skydda din dator och dina uppgifter

De flesta av oss har en dator eller mobil, som vi använder oss av för att surfa på internet. Idag så gör man ju det mesta online. Det är allt från att handla på nätet, till att betala räkningar till att slösurfa på sociala medier. Det är bra att se till så att du på bästa sätt skyddar dig, din dator och dina personliga uppgifter. Det handlar om att ha koll på den grundläggande IT-säkerheten. Du som vill jämföra digitala tjänster och produkter och få bättre koll på saker som VPN, Spyware, säkra lösenord med mera, kan hitta det på Comprd. Du bör inte slarva med säkerheten på datorn eller när du är online, då det kan leda till en massa bekymmer för både dig och andra.

Satsa på säkra lösenord

Ett av de allra bästa sätten att skydda dig på, det är att ha olika lösenord för olika platser du besöker. Det gäller att ha ett starkt lösenord, som ingen kan gissa sig till. Ett vanligt misstag är just att ha ett alldeles för kort lösenord, som dessutom är lätt att komma på. Så att ha ditt husdjurs namn som lösen, det är ingen god idé! Du bör även ha olika lösenord och inte använda dig av samma. För kommer en hackare åt ett enda, så har han möjlighet att kunna nå alla dina lösenordssäkrade sidor.

Fler sätt att skydda dig på

För att hålla din dator säker, från spyware och andra skadliga program, se till att installera ett antivirusprogram. Ett sådant program är utformat för att upptäcka skadliga koder, osäkra webbsidor och så vidare. Se även till att ha uppdaterade program i datorn så som till exempel operativsystemet. Andra sätt att hålla dig säker på, det är att vara försiktig med okända länkar eller bifogade filer i e-post. Var även försiktig när du surfar på öppna, trådlösa nätverk.