Tips till nybörjare på husvagn

Har du precis investerat i en husvagn och planerar att njuta hela semestern, flera år framöver? Då behöver du en del tips för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt – för det är ju trots allt semester!

Nedan ger vi dig några centrala hållpunkter att hålla koll på.

Vattenslang

De allra flesta moderna husbilar och husvagnar har en vattentank som måste fyllas på med jämna mellanrum. Till detta behöver du en vattenslang och gärna en tratt. För de gånger du måste fylla på med en hink.

Plankbitar

Du vevar ner stödbenen manuellt för att stabilisera husvagnen. Men fötterna på stödbenen är väldigt små och sjunker gärna då du har parkerat på en gräsmatta eller till och med grusplan. Ha därför med dig plankbitar till alla fötter, och gärna några extra om du behöver stabilisera husvagnen.

Reglage

När du köper husvagnen är det viktigt att du frågar vad alla reglage går till och hur de fungerar. Speciellt de som har med gas att göra. Tyvärr är det oftast väldigt svårt att förstå instruktionsboken.

Tillbehör

Fråga mer erfarna husvagnsägare om vilka tillbehör du faktiskt behöver och vilka du kan skippa. Trots allt behövs inte alla husvagnstillbehör. Men vissa gör livet mycket enklare!

Lär dig att backa

Öva dig mycket på att backa med husvagnen innan du beger dig ut på vägarna. Du vill absolut inte hamna i en situation du inte kan ta dig ur på grund av att du inte kan backa.

Elkabel

Du kommer att behöva en elkabel när du är ute med en husvagn. Och se till att köpa en riktigt lång, för ibland behövs det verkligen. En elkabel på snurra är att rekommendera.

Förtält och utemöbler

Utan ett förtält blir det väldigt instängt i husvagnen under semestern. Det är därför högt rekommenderat att investera i ett stort förtält redan första året du är ute med din nya husvagn.

Tips för att hitta billiga motionscyklar

Eftersom kvaliteten mellan olika märken och modeller kan skilja sig avsevärt är det bra att göra lite efterforskningar innan du köper en motionscykel – för det går att hitta billiga motionscyklar som också är bra!

Nöj dig inte med en modell som är billig med bekostnad på kvaliteten. Det är därför smart att investera i en motionscykel av kvalitet du faktiskt kan njuta av.

Är du ute efter speciella funktioner?

När du letar efter en motionscykel kommer du att hitta flera olika sorter med många praktiska funktioner. Är det nödvändigt med speciella funktioner? Egentligen inte men funktioner såsom pulsmätare, kilometermätare och kaloriräknare kan motivera dig att ta i lite hårdare och pressa dig själv att träna lite längre.

Och det är trots allt motivationen som tar dig framåt i träningen. Rannsaka dig själv för att lista ut om det faktiskt är nödvändigt med speciella funktioner eller inte.

Praktiska tillbehör

Vill du kunna ha en flaska vatten på motionscykeln? Det kan vara väldigt smart eftersom du kommer att bli törstig under träningen. Och om du inte behöver lämna cykeln för att dricka kan du effektivisera din träning bättre.

Det finns även tillbehör som låter dig placera telefonen eller till och med en surfplatta på motionscykeln. Allt för att du ska känna dig bekväm och kunna pressa dig själv för att nå dina personliga mål.

Hur hittar du motionscykeln för dig?

Det enklaste sättet är att ta del av olika bäst i test du kan hitta online. Där kan du jämföra priser och funktioner du är ute efter. Eller kanske till och med hitta funktioner du inte visste att du behövde.

Genom att köpa billiga motionscyklar online här kan du få ner priset avsevärt. Nackdelen är dock att du inte kan testa cykeln som du kan i en butik. Men du har ju alltid returrätt så det brukar inte vara något problem!

Kreditkortet – ett sätt att göra livet lite lättare

Kreditkortet är något som många svenskar använder sig av. Det är utan tvekan ett medel som kan göra livet lite lättare för en. Om du behöver göra ett större inköp men har inte tillräckligt med pengar kan du alltid betala med kreditkortet. Att kunna unna sig något utan att oroa sig för alltför tråkiga ekonomiska konsekvenser är guld värd. Kreditkortet ger just den möjligheten.

Den finansiella marknaden står för ett rikt utbud av kreditkort som skiljer sig ganska mycket från varandra när det kommer till förmånerna som kortägarna kan utnyttja. Vissa utgivare erbjuder exklusiva offerter aktiva vid ett urval av webbshops. Remember flex är ett sådant kreditkort. Andra kanske fungerar mer som matkort eller bensinkort och ackumulerar poäng vid inköp av matvaror eller bensin. Tänk på att kreditkorten oftast har en årlig avgift som beror på kort och utgivare. Kontrollera alltid villkor och krav som tillkommer i samband med sådana former av avtal. Observera att ifall du inte betalar din kredit i tid kan ytterligare utgifter förekomma. När nedan går vi genom både för-, och nackdelarna med att äga ett kreditkort. Så läs gärna vidare.

Fördelar med att äga ett kreditkort

Vilka är fördelarna med att äga ett kreditkort? Här kommer några av de vanligaste och mest generella sådana:

  • Ett kreditkort möjliggör inköp som du inte har kontanter för
  • Med dagens kreditkort tillkommer det oftast även en hel del förmåner i form av försäkringar, logeplatser på internationella och inhemska flygplatser, rabatterade priser för olika webb-, och fysiska butiker m.fl.
  • Det finns ett stort urval av kreditkort som passar de flesta konsumenter. Till exempel finns det utgivare som samarbetar med ideella föreningar och volontärorganisationer där en del av pengarna du spenderar går till nobla ändamål. Med andra ord har du möjligheten att kombinera nöje med nytta på ett perfekt sätt.
  • Majoriteten av kreditkorten har en räntefri period. Under den kan du betalat tillbaka den använda krediten utan någon ackumulerad ränta.

Detta är bara ett urval av fördelarna som förekommer i samband med äga ett kreditkort. Listan kan säkerligen göras lite längre. Så har du egna tips, kan du bara lägga till dem.

Nackdelar med att äga ett kreditkort

Vi har gått genom några av fördelarna med att äga ett kreditkort. Nu är det nackdelarnas tur. Vilka är de vanligaste? Här kommer de:

  • Du måste vara observant mot beloppet som kreditkortet tillåter dig att använda. Ifall det är större än vad du kan avbetala, är det alltid smart att begära en omförhandling. De flesta utgivare gör en egen bedömning angående din personliga ekonomiska situation, till exempel kräver de en viss årlig eller månatlig inkomst för att du ska kunna få ett kreditkort med stor kredit. Detta betyder inte att deras omdöme är det rätta. Även om du tjänar mycket varje månad, kan det ändå vara svårt för dig att avbetala en stor kredit. Gör en egen kalkylering innan du börjar använda dig av ett kreditkort
  • Ett kreditkort medför en årlig avgift som oftast inte är speciellt hög. Var dock medveten om att tjänsten inte är helt gratis
  • Ifall du inte betalar din kredit i tid kan det tillkomma ytterligare avgifter.
  • Om du missar flera betalningar eller misslyckas med att täcka din kredit kan utgivaren begära summan via olika typer av myndigheter, bland annat via Kronofogden. Sådana typer av förseningar innebär höga avgifter och en del bekymmer.

Även om kreditkortet är ett ekonomiskt medel som öppnar många dörrar så ska du som konsument vara försiktig när du accepterar att använda dig av det. Tänk alltid på att ett kreditkort handlar om pengar som du måste återbetala och du ska vara noggrann med att göra det i enlighet med rådande regler och krav.