Kökshandtag – detaljen många inte tänker på

Många säger att köket utgör stor del av hushållets själ. Köket är platsen där maten lagas, där festgäster samlas för att prata och där lugna stunder med en kopp kaffe avnjuts. Därför är det också extra viktigt att inreda köket så att det passar husets allmänna look och ens egna preferenser. Vad sägs om en klassisk svensk stil med vita väggar och träluckor? Eller gillar du mer lantlig design där bruna robusta nyanser skapar harmoni? Eller vad sägs om den industriella trenden där metall framhäver en mer modern inblick på vardagen? Oavsett tendensen du följer så är ett säkert – köket står i fokus.

Det finns detaljer som många inte tänker på men ändå spelar roll i kökets inredning. Kökshandtagen är ett bra exempel på sådana. Var finns dem? Hur hittar du rätt? Hos Handtagskompaniet hittar du många olika kökshandtag av snygga uttryck, materialer, färger. Givetvis är det bara ett exempel på affär där du kan hitta snygga och prisvärda kökshandtag.

En stram budget? Välj kökshandtag för att piffa upp köket

Om du gärna vill fräscha upp köket men inte riktigt har råd med en större renovering så kan du alltid byta ut någon detalj. Det har en mycket bra och uppfriskande effekt. Att välja nya kökshandtag är ett smart alternativ i det fallet.

Behöver du en färgklick så kan du köpa knallröda eller gula handtag som framhäver en ny gladare look. Vill du byta blomkrukor och handdukar i en speciell färg? Ja, då kan du matcha kökshandtagen till dessa utbytta detaljer istället. Tanken är att ha en ny inredning utan att behöva spendera hundratals kronor. Dessutom är det lätt att byta handtag. Du kan göra det själv vilket gynnar den strama budgeten ytterligare. Till skillnad från andra renoveringsarbeten som kräver elektriker eller hantverkare så är kökshandtagen något du själv monterar på bara någon timme.

Sommarens badmode

Sommar, bad, sol och härliga stunder! Ja, alla har vi väntat på sommaren och nu när den äntligen är här gäller det att förbereda sig för sköna stranddagar.

Bikinisäsongen överraskar alltid med något nytt. Trenderna ändras varje år och det gäller att vara alert. Vad sägs om en enfärgad variant med en fin drapering? Eller föredrar du möstermixade baddräkter? En enaxlad baddräkt står högst på listan i år men frågan är vad gillar du? Vad passar din kroppsform? Många köper en baddräkt med bygel istället för minimala bikini och det är inte mer än rätt ifall detta är vad som passar bäst för dig under sommaren.

Sanningen är att en baddräkt har en stor fördel. Lägger tu till ett par shorts under får du en komplett outfit, något som bikinin inte riktigt kan erbjuda dig.

Modetrenderna byts med rask takt

Badmodet ändras för varje år. Det behöver dock inte betyda att du alltid ska följa den senaste modeflugan. Har du en gammal baddräkt eller bikini som du gillar extra mycket. Bra! Då kan du kanske använda dem även i år. Lägg till en snygg solhatt eller sandaler för att piffa upp din look och så är du klar för en ny badsäsong. Kom dock ihåg att du bör åtminstone ha två par baddräkter eller bikini så att du kan byta ifall du inte vill ligga blöt på stranden efter att du badat.

Välj det som passar dig

Mode och tendenser i all ära men visst är det viktigaste att du trivs i din baddräkt? Så ifall modet i år inkluderar volanger men du är inte så pigg på dem, kan du hoppa över den trenden och invänta nästa års tendenser. Välj alltid plagg som passar din kroppsform och visar din individualitet oavsett vad modet säger. Fokusera på att må bra, se fin ut och spendera sommaren på det sättet du själv tänkt dig.

Är svenskt vatten rent nog att dricka?

Svaret kan faktiskt chockera dig! Även om reningsverket i sverige ser till att rena vattnet ordentligt med klor innan det skickas ut till de svenska hushållen, räcker det inte alltid.

På senare tid har forskare upptäckt tungmetaller, läkemedelsrester och andra föroreningar i vattnet.

Så hur kan du se till att du och din familj faktiskt dricker rent vatten? Det berättar vi om här – läs vidare!

Vad finns i dricksvattnet?

Är du under uppfattningen att svensk kranvatten är rent nog att dricka? Kanske till och med det renaste i världen? En gång var det säkert det, men så är inte fallet nuförtiden. Allt oftare hittas miljögifter i dricksvattnet av en slump.

Och vattenmyndigheterna jobbar för att få till ett nationellt kontrollprogram. Idag är det upp till varje kommun att kontrollera dricksvattnet och det finns ingen nationell kontroll. Vilket ofta leder till för få kontroller samt att vattnet inte kontrolleras för allt som kan förorena det.

Fördelar med ett vattenfilter

Eftersom de flesta föroreningar varken syns, smakar något eller luktar något kan det vara väldigt svårt att veta om vattnet verkligen är rent nog att dricka. Med ett vattenfilter kan du slappna av i vetskapen om att ditt dricksvatten är helt rent från alla slags föroreningar.

Ett vattenfilter kan:

  • Avlägsna skadliga föroreningar
  • Förbättra din hälsa
  • Minska avfall i miljön

Dessutom är det mycket billigare att investera i ett vattenfilter istället för att köpa vatten på flaska. För att inte tala om att det är mycket bättre för miljön!

Vattenfilter i köket

Det behöver inte vara speciellt dyrt att köpa ett vattenfilter till köket. Och det behöver inte heller ta upp särskilt mycket plats. Du kan välja mellan en mindre modell som placeras på köksbänken eller en lite större modell som installeras under diskbänken.

Går det bra med vilket filter som helst? Egentligen inte, det allra bästa är att först ta prover på dricksvattnet hemma. På så sätt vet du vad du har och göra med och kan anpassa vattenfiltret efter föroreningarna som finns i vattnet.

Vilket vattenfilter är bäst?

Svaret beror på vilka föroreningar som finns i vattnet. Det är tyvärr inte bara att köpa första bästa vattenfilter du hittar. Utan vattenfiltret bör vara anpassat efter just ditt hushåll och vattnet som kommer ur kranen.

På grund av detta är det smart att börja med att beställa hem provrör. Det är enkelt gjort och du får sedan svaren via email. En väldigt liten ansträngning kan ge dig snabba och nödvändiga svar om ditt dricksvatten.

Så det bästa vattenfilter som finns på marknaden beror helt på vilka föroreningar som upptäcks i ditt kranvatten. Det finns helt enkelt inget annat svar på denna fråga. Testa ditt vatten och gå vidare när du får provsvaren!

Måste allt vatten i hushållet renas?

Vid vissa speciella föroreningar som kan uppstå är det bäst att investera i ett större vattenfilter som renar allt vatten i hushållet. Men det gäller oftast endast hushåll med egen brunn och inte alla hushåll.

Men om det är så att du har otur och ditt vatten innehåller föroreningar som kan skada vattenledningar, vitvaror och även hud samt hår är det allra bästa att investera i ett vattenfilter för hela hushållet.

På så sätt sparar du pengar på lång sikt genom att du inte behöver köpa nya vitvaror med jämna mellanrum samt att du inte behöver byta ut vattenledningar som förstörs av förorenat vatten. Vilket kan vara väldigt kostsamt.

Men oftast räcker det med en mindre modell av vattenfilter som endast renar vattnet du dricker. Och eftersom det är rekommenderat att dricka minst 2,5 liter om dagen är det viktigt att vattnet verkligen är helt rent!

En nödvändig bilutrustning

Dagens bilar utmärker sig med högkvalitativa teknologiska lösningar. Olika bilvarumärken väljer att förbättra körupplevelsen med diverse olika teknologier som bland annat underlättar föraren eller gör själva åkningen till en skön upplevelse för alla i bilen.

Något som egentligen inte har med teknologi att göra men bidrar till en mer bekväm och skön arbetsdag är bilutrustningen. Vilken sorts utrustning pratar vi om? Den som består av olika modulsystem där redskap och instrument placeras för att kunna transporteras i skåp-, eller servicebilar. Ropab Bilutrustning är ett av företagen som levererar sådan typ av bilinredning.

Allt från klassiska till skräddarsydda lösningar

Modulsystem och inredningar tillverkas i olika former och storlekar. För att välja rätt modul kan du enkelt skriva in bilvarumärket och modellen i leverantörens webbsida och titta på systemen som erbjuds för just den bilmodellen. Något annat att tänka på när du väljer bilinredning är vilken typ av verksamhet som servicebilen används för. Vad behövs för att utföra dina dagliga arbetsuppgifter? Vilka instrument och redskap ska placeras så att de är lättillgängliga? Vilka kan ställas lite bakåt i bilen? Sådana typer av frågor är bra att besvara innan val av modulsystem.

Ifall du behöver ha något tillverkat individuellt kan du alltid efterfråga ett skräddarsytt modulsystem. Självklart, finns det sådana typer av lösningar också.

Konsultera innan inköp

Precis som med allt annat på marknaden så utmärker sig även bilinredning med ett brett utbud. För att kunna välja rätt utrustning gäller det att veta exakt vad du behöver vilket inte alltid är så lätt.

Om du tvekar och känner att du har frågor är det bäst att konsultera med en expedit. En sådan hittar du i en fysisk affär ifall du handlar din bilinredning där. Har du dock valt att göra ditt inköp via nätet kan du alltid boka en telefonkonsultation eller skriva till kundtjänst. På det sättet undviker du att beställa fel modul som du senare behöver skicka tillbaka.

Dörrmattan du inte kan utan

Ett välkomnande och praktiskt tillbehör i hemmet är dörrmattan. Den kanske inte är en del av interiören man först tänker på men visst är den ett måste. En dörrmatta gör att du inte får smuts i hemmet samtidigt som den bidrar till en känsla av ombonad och trivsel. Att välja rätt dörrmatta behöver inte vara speciellt svårt. Idag kan du köpa en i en möbelbutik eller enkelt och snabbt beställa på nätet. Priserna kan variera olika butiker och mattyper emellan.

Att välja rätt dörrmatta

Utbudet av dörrmattor är stort. Här beskriver vi olika typer av mattor som kan underlätta dig vid valet av en passande dörrmatta till ditt hem.

Torkmattor och absorberingsmattor har fuktabsorberande egenskaper. De är också försedda med gummibaksida vilken håller mattan orörlig. En av dess fördelar är att de är lätta att underhålla. Du spolar bara genom dem med ljummet vatten och diskmedel. En del går även att tvättas i tvättmaskinen.

En annan vanlig typ är mattor tillverkade av syntetmaterial på ovansidan och med samma gummibaksida. Dessa erbjuds oftast som metervara, i olika färger och varierande former och bredd. Här är sortimentet större och kan anpassas till entréns mått och hemmets övriga färger och inredningsstil.

Vissa föredrar att köpa mattor tillverkade av naturliga material. Inget fel i det men de är oftast svårare att underhålla. Kom ihåg att dörrmattor samlar mycket smuts och orenheter. Därför är det extra viktigt med ett enkelt underhåll.

En dörrmatta med text på?

Dörrmattor med skämtsamma och personliga motiv har blivit allt mer populära. En av anledningarna till trenden att vi gärna vill mötas av en skön känsla vid vår hemkomst. Dessutom är det alltid lika kul att lägga till något personligt som alltid sätter ett leende på läpparna. Titta gärna genom utbudet av dörrmattor med ett budskap på. Du kommer säkerligen kunna hitta en egen favorit.