Privatlärare i läxhjälp lägger extra fokus på elevers studieplanering och motivation

Universitetsstudenter har haft distansundervisning i stor utsträckning under hela året och nyligen så har gymnasieelever också gått tillbaka till det. Vissa grundskolor följer i samma spår. Rådande situation gör det därmed lätt för även den mest ambitiösa eleven att tappa studiemotivationen. Utbildningsorganisationen SmartStudies och deras studiecoacher i SmartStudies läxhjälp lägger ett extra fokus på att hålla sina elever motiverade och se till att de kommer starkare ur denna situation. 

Läxhjälp online är ett populärt alternativ just nu 

För många organisationer kan det vara krångligt att övergå till att ha lektioner på distans, men läxhjälp online funnits med länge. Organisationen har haft detta som ett alternativ sedan de grundades 2007. Det är därmed ett välutvecklat koncept och det är många elever som för tillfället är intresserade av att få läxhjälp på detta sätt. 

Eleven och läraren kommer att då mötas i ett virtuellt klassrum där man kan använda sig av hjälpmedel, så som en virtuell whiteboard. Av de eleverna som både har och för tillfället kör på läxhjälp online tycker det är lika smidigt som om man hade setts i verkligheten. 

En studiecoach är alltid personlig och noggrant utvald 

När man tar läxhjälp så kommer man att ha en och samma studiecoach under tiden. Det gör det viktigt att eleven känner att han eller hon har en god personkemi med sin utvalda studiecoach. Organisationen ser därmed till att välja ut en som möter elevens specifika behov. Man kan säga att man får en skräddarsydd privatlärare. 

Med en personlig studiecoach så får man hjälp av en person som förstår en, som vet vad det är man behöver jobba med, som ser till att motivera och stötta en i skolarbetet . I samband med pandemin och alla ändringar som har skett så har man märkt av att det är främst motivationen och studieglädjen som har fått lida. Därmed är det många studiecoacher som lägger ett extra fokus på detta. 

Läxhjälp Stockholm — en stad med många privatlärare

Det är många elever och studenter över hela landet som vill ha studiehjälp och det går att få. Smartstudies finns över hela Sverige, i både de största och mindre städerna. De städer som fortfarande har flest förfrågningar och studiecoacher är läxhjälp Stockholm följt av storstäderna Göteborg och Malmö. 

Väljer man att ha läxhjälp online så kan det hända att organisationen matchar ihop en studiecoach med en elev som bor i en helt annan stad.Men vill man ha fysisk läxhjälp så kommer företaget att välja ut en som bor så nära en som möjligt. 

En studiecoach i läxhjälp finns för alla skolämnen 

Av många elever som söker sig till läxhjälp så är det en stor skara som frågar om just mattehjälp och en mattelärare. Då SmartStudies specialiserar sig på att ge läxhjälp i matematik är detta inga problem. De har studiecoacher för alla olika nivåer. 

Även om de är inriktade på matematik så kan man söka läxhjälp för alla övriga skolämnen också. Det finns studiecoacher som har kunskaper om samhällsvetenskap, kan undervisa i olika språk såsom tyska, franska, spanska med mera. Det spelar ingen roll vilken utbildningsnivå man läser på, det erbjuds studiehjälp för grundskolan, gymnasiet och högskola och universitet.