Gillar du friluftsliv? Då behöver du rätt utrustning

Det är mycket viktigare än man tror att komma ut i friska luften för att man ska må bra. Det finns få saker som är så avslappnande och som är så bra för den fysiska och mentala hälsan som att komma ut i naturen och röra sig i frisk och ren luft.

En vandring eller tur i fjällen är i det närmaste oslagbart när det gäller att må bra och komma i balans. Helt säkert kommer man också att tappa några kilon när man är ute.

Friluftsliv – Rätt butik viktig

Innan man ska ut på tur eller vandring är det dock viktigt att man har rätt utrustning. Det är lätt att tro att en vandring på sommaren är en ganska enkel sak som man kan ta sig för klädd i kortbyxor och tennisskor men det är inte så lätt som man tror.

Tvärtom bör man istället tänka sig värsta möjliga alternativ och planera för det. I fjällen kan temperaturerna sjunka ordentligt och det kan bli både minusgrader och snö. Det är sådant väder man bör planera för med vindskydd, sovsäckar, vindkläder, extra ombyten med mera.

Man kan få tag i denna utrustning i en friluftsliv butik med ett brett utbud till bra kvalitet och pris. Det gäller att man tänker till noga på alla detaljer för att få ihop sin utrustning på ett bra sätt.

Lär dig mer om friluftsliv

Ett bra sätt att lära sig mer om friluftsliv och hur man ska klä sig för friluftsliv är att läsa på. Det finns lyckligtvis en hel del bra nättidningar, bloggar och andra källor där man kan lära sig mer om livet i det fria. Det finns också mängder med olika tv-kanaler på internet som har ett bra utbud också.

En sak man aldrig får glömma bort är dock att vara mycket källkritisk.

Dekorera ditt badrum

Är ett badrum bara ett badrum? Nej, inte riktigt väl. Det kan också vara ett frirum där man har möjlighet för att slappna av. Att bara kunna sjunka ner i badkaret och sätta på en bra låt och täda ett stearinljus är inte så tokigt. Det kan då vara en bra idé att generellt se över sin badrumsinredning och sina badrumsmöbler.

Nödvändiga men inte alltid vackra möbler

Om du har barn kan det vara vissa badrumsmöbler som kanske inte ser så vackra ut som du behöver ha men som är nödvändiga. Det kan vara barnbadkar exempelvis eller ett skötbord. Möbler som som man helt enkelt inte kan klara sig utan i ett badrum. En speciell typ av pall kan också vara en nödvändighet, så att ditt barn kan nå upp till kranen när hen ska tvätta händerna.

Det roliga

Det lite roligare när det gäller badrumsinredning är det som ofta uppfattas som lite mer lyxigt. Det kan exempelvis vara ett vackert skrin du kan lägga dina smycken i eller kanske en vacker ljushållare. Kanske vill du hänga upp en fin tavla på toaletten? Eller varför inte en guldkantad badrumsspegel? När du köper in handdukar kan det vara en bra idé att fundera på om de evt ska matcha badrumsmattan eller duschförhänget så att det ger ett lite mer sammanhängande intryck. Det är många små detaljer att tänka på men det kan lätt ge ett lite ”spretigt” intryck om du inte försöker hålla ihop det i ett tema när du dekorerar ditt badrum.

Har du barn är det en bra idé att ta dem med på råd vad de önskar för handdukar exempelvis men kanske mindre detaljer som hur tandborstmuggen ska se ut är också viktigt.

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot att skapa ett vackert och användbart badrum!